Brouwerij Sint-Bernardus: een decennium St.Bernardus Abt 12 Magnum

vrijdag 8 juli 2022 —

St.Bernardus ’75 years anniversary’ is het sluitstuk van de 75ste verjaardag van de brouwerij. Om die verjaardag luister bij te zetten, creëerden de brouwers van Watou een feestelijk ‘tripel style’ verjaardagsbier. Het bier verschijnt in uiterst gelimiteerde oplage van 11 000 flessen en is enkel verkrijgbaar in 75cl. Iedere fles werd trouwens voorzien van een uniek, eigen nummer!

Daarnaast viert St.Bernardus Abt 12 Magnum zijn kristallen jubileum in 2022. De editie 2022 is in verschillende opzichten een bekroning van een traditie die startte in 2012.

Sinds 2012 produceert Sint-Bernardus jaarlijks een beperkt aantal Magnum flessen van 1,5 liter. De Abt 12 wordt dan afgevuld in een speciale donkerbruine St.Bernardus Magnum fles met het logo van de brouwerij in reliëf, een 'Bière Belge' hals, een gepersonaliseerde kurk en een unieke muselet.

De brouwerij doet telkens beroep op een kunstenaar voor de uitwerking van het etiket. Alle kunstwerken of schilderijen maken deel uit van de kunstcollectie van de brouwerij en zijn bovendien te bezichtigen in de brouwerijwinkel.

Voor die eerste editie in 2012 schilderde de Belgische kunstenaar Rik Vermeersch 'De Abt'. Rik is een tekenaar, schilder en beeldhouwer en de zoon van de Belgische beeldhouwer en kunstschilder José Vermeersch (1922 – 1997). José is de stamvader van een kroostrijke, artistieke kunstenaarsfamilie want niet enkel zijn zoon Rik trad in zijn voetsporen, ook Rik’s zonen Pieter, Lowie, Tinus en Robin hebben op hun beurt creatief bloed door hun aderen lopen.

Lowie is een internationaal, toonaangevende ontwerper en producent van autocarrosserieën. Hij startte zijn carrière bij het gerenommeerde Italiaanse Pininfarina en runt sinds een 10-tal jaar zijn eigen ontwerpbureau Granstudio vanuit Turijn. Ook Pieter, Tinus en Robin Vermeersch hebben ondertussen een rijk gevuld curriculum als beeldende kunstenaars.

In 2022 ging José Vermeersch zijn 100ste verjaardag vieren. We eren José, 10 jaar nadat zijn zoon Rik de Magnum traditie op gang trapte, met zijn versie van de Magnum, getiteld ‘Vrouw & Man’.

www.sintbernardus.be