Konings neemt Franse fabriek van Bacardi over

vrijdag 5 mei 2017 —

Drankenproducent Konings heeft een fabriek van sectorgenoot Bacardi-Martini overgenomen. Vanaf 1 januari komt de vestiging in Beaucaire, samen met alle 72 medewerkers, in Belgische handen.

Konings ziet de overname als de volgende stap om de Zuid-Europese en Noord-Amerikaanse markt te veroveren. Beaucaire zal al de zesde productievestiging van Konings worden.

“Bacardi wou het volume op een duurzame manier uitbouwen en zocht daarvoor een partner”, zegt CEO Dirk Maris aan Made in Limburg. “Ons businessplan kwam als het beste uit de bus, zowel voor Bacardi zelf, als voor de medewerkers van het bedrijf. We zullen ook investeren in de verdere uitbreiding van de Zuid-Franse fabriek. Bacardi zal daarnaast blijven investeren in haar merken.”

Naast de deal voor de overname, heeft Konings ook een contract van tien jaar afgesloten met Bacardi-Martini voor een minimale afname van de drankjes die in de fabriek worden geproduceerd. In Beaucaire wordt onder meer gewerkt met de likeur Bénédictine, de vermout Noilly Prat en de vodka Eristoff.

www.konings.be