Waalse Drankenhandelaars beslissen om manifestatie van 25 maart op te schorten

maandag 29 maart 2021 —

Dinsdagnamiddag 23 maart heeft er een constructieve vergadering plaatsgegrepen met Minister Borsus. Na de vergadering hebben de Waalse Drankenhandelaars beslist de geplande manifestatie van donderdag 25 maart op te schorten.

Dinsdagnamiddag heeft een overleg plaats gevonden tussen een delegatie van Waalse drankenhandelaars en Minister Borsus.  Deze vergadering is constructief verlopen.

De drankenhandelaars hebben aan de Minister toegelicht waarom zeer weinig drankenhandelaars van de B2B steunmaatregel kunnen genieten zoals die vandaag is uitgewerkt, niettegenstaande de drankenhandelaars sinds 8 maanden meer dan de helft van hun omzet verloren hebben door de sluiting van de Horeca.  De Minister had oor naar de elementen die door de drankenhandelaars naar voor geschoven werden en heeft beloofd om na te gaan hoe de Waalse steunmaatregel beter aan de behoeften van de drankenhandelaars kan voldoen. 

Om die reden hebben de drankenhandelaars beslist om de manifestatie die gepland was op donderdag 25 maart voorlopig op te schorten en af te wachten wat de Waalse regering dienaangaande zal beslissen.

Een deel van hen zal niettemin op dezelfde 25 maart in Namen aanwezig zijn met hun klanten horeca.