Veilig terrassen met #TournéeSociale

woensdag 19 mei 2021 —

Op 7 mei hebben FEBED en verschillende partners uit de dranken-, voedingssector en horeca een onlinecampagne gelanceerd om de heropening van de terrassen zo vlot mogelijk te laten verlopen. Wie vanaf 8 mei een terrasje doet volgens de nieuwe regels, kan daarvan een sfeerfoto delen onder de hashtag #TournéeSociale. Wie de regels volgt en de hashtag gebruikt, maakt kans op een verrassingspakket.

Iedereen keek uit naar 8 mei, de dag dat de terrassen eindelijk open mochten. Ook de gehele keten die bij horeca hoort schiet weer in actie, denk maar aan de toeleveranciers, verdelers en producenten van dranken en voeding. Om ervoor te zorgen dat de opening zo vlot mogelijk verloopt en dat de terrassen open mogen blijven, roepen ze iedereen op om zich aan de regels te houden. Veilig terrassen is iets waar we allemaal samen voor moeten zorgen: de uitbaters, maar ook de klanten.

Daarom roepen de sectoren op om een sfeerfoto te posten van een terrasje, waarbij je de regels respecteert. Onder de hashtag #TournéeSociale.

#TournéeSociale

‘Tournée’ verwijst naar gezelligheid en ongedwongenheid, ‘sociale’ wijst dan weer op gezellig samenzijn en het respecteren van de regels. Wie de regels niet volgt, houdt namelijk geen rekening met anderen en vertoont dan asociaal gedrag. Deelnemers kunnen de campagne op verschillende manieren steunen. Door de hashtag te gebruiken op sociale media, maar ook door het #TournéeSociale kader te gebruiken over hun profielfoto op Facebook.

Met deze campagne willen we mensen op een ludieke manier aansporen om op een veilige en verantwoorde manier te genieten van een terrasje. Alle deelnemende partners zullen daarom ook een visual (HIER te downloaden) verspreiden met de hashtag en de vier belangrijkste boodschappen.

Vier belangrijkste boodschappen

  • Respecteer het sluitingsuur: help horeca-uitbaters en -personeel en blijf niet langer dan toegestaan.
  • Respecteer de maatregelen: eten en drinken mag alleen zittend, zodra je rechtstaat moet je een mondmasker dragen.
  • Houd voldoende afstand: er moet 1,5 meter afstand zijn tussen verschillende tafelgezelschappen. Probeer dus niet om tafels bij elkaar te schuiven als je een bekende tegenkomt.
  • Geniet met mate: hydrateer regelmatig met een niet-alcoholisch alternatief als je voor een frisse pint, een glas wijn of een cocktail kiest.

#TournéeSociale is een initiatief van Vinum Et Spiritus (de Belgische federatie van wijn en gedistilleerd), Fevia (de federatie van de voedingsindustrie), FEBED, de Belgische Brouwers en Horeca Vlaanderen. De campagne loopt tot 31 mei.