Standard Luik en Peterman lanceren 'Fruits Rouches'

woensdag 8 december 2021 —

Peterman is een gedistilleerde drank en viert dit jaar zijn 100e verjaardag. Om zijn sterke band met Luik te vieren gaat het een samenwerking aan met Standard Luik. Samen werd een fles en gift pack ontwikkeld, dit met het oog op eindejaar.

‘Fruits Rouches’ is een zoete likeur met een alcoholpercentage van 14,9% én wordt puur gedronken.

De naam is een knipoog naar de bijnaam van de supporters “de rouches” en naar de “rode vruchten” smaak. De felrode kleur van de drank past ook perfect bij beide merken, « a match made in heaven ».

De productie vindt plaats bij het Gentse bedrijf Bruggeman NV, dat o.a. ook Kidibul, Porto Cruz en Poliakov Vodka in assortiment heeft. Peterman is vooral gekend voor zijn graan variant, die het vaakst gedronken wordt in de mix met cola (blanco of blanc-coca). Daarnaast heeft het ook een uitgebreid assortiment vruchtenlikeuren.

« Hoewel Peterman een Gents merk is, is er een hechte band met Luik. In geen enkele provincie is Peterman zo populair als in Luik. Net als Standard is Peterman een modern en ambitieus merk, dus we zijn enorm fier op deze samenwerking », aldus Lieven Stevens, CEO van Bruggeman NV.

« We verwelkomen Peterman in de grote familie van Standard partners. Dit gerenommeerde merk viert zijn 100ste verjaardag op hetzelfde moment dat wij onze eeuw van aanwezigheid in de Belgische 1e klasse vieren, dus het was het perfecte moment voor deze geweldige samenwerking, » voegt Alexandre Grosjean, CEO van Standard Luik, eraan toe.

De fles is te verkrijgen in de fanshop/webshop van Standard de Liège, maar ook bij drankenhandelaars én horeca in de Luikse regio.

Daarnaast werd er ook een geschenkverpakking ontwikkeld met 4 bijhorende shotglazen met logo’s. Zo haal je een beetje Sclessin tot bij jou thuis.

www.bruggeman.be