Philip Buisseret nieuwe secretaris-generaal van VIWF

vrijdag 17 september 2021 —

Philip Buisseret is de nieuwe secretaris-generaal van VIWF. Hij volgt David Marquenie op die 8 jaar lang secretaris-generaal van de federatie geweest is en recent een functie bij een van de VIWF-leden aanvaardde.

Het parcours van David Marquenie was uitermate succesvol; door zijn inzet professionaliseerde VIWF in de afgelopen 8 jaar verder en werd een organisatie uitgebouwd die op steeds efficiëntere wijze al haar opdrachten uitvoerde. Een van meest recente succesvolle initiatieven van David Marquenie was een live virtueel panelgesprek over duurzaamheid met experten uit de bedrijven, marktonderzoeksbureaus en distributie dat zeer positief beoordeeld werd door deelnemers en toeschouwers.

Philip Buisseret is jurist van opleiding. Tijdens zijn loopbaan heeft hij heel wat ervaring opgedaan met lobbying op nationaal en Europees niveau en met het leiden van associaties, onder meer in de Belgische drankensector en ook in de (Europese) verpakkingsindustrie. Voorts heeft hij in zijn loopbaan een gevoeligheid ontwikkeld voor duurzaamheid en verantwoordelijkheidszin doorheen de supply chain.

Als secretaris-generaal zal Philip Buisseret – onder de leiding van de voorzitter – onder meer verantwoordelijk zijn voor het management van de belangrijke continue dialoog die VIWF onderhoudt met stakeholders van het regionale en federale politieke niveau voor dossiers die raken aan de volksgezondheid en duurzame productie.

www.fieb-viwf.be