MAK Brewery test voor dag van de arbeid een andere ambacht uit!

vrijdag 30 april 2021 —

'Waar den brouwer komt, moet den bakker niet komen' luidt het spreekwoord. Gelukkig kunnen de vrienden van MAK Brewery en de lokale warme bakker 'Van Eycken' wel samen door één deur. Speciaal voor de dag van de arbeid slaan ze de handen in elkaar en verenigen ze hun ambachtelijke kennis tot één geheel: een MAK-brood.

Met het heerlijke deeg van bakkers Rudy en Dominic en het saison-bier MAKnifique van MAK Brewery wordt de lokale Sterrebekenaar (en zij die van ver op de geur afkomen) een maand lang elke zondag verwend met een uniek brood. "We kozen samen om het bier te verwerken in een lekker 8-granen brood, daar zit een goeie beet in." Aldus Rudy en Dominic.

"Het idee om samen met de heren van de lokale warme bakkerij 'Van Eycken' een brood te creëren, leefde al langer. We zijn dan ook blij dat we het nu kunnen verwezenlijken en dat gedurende de hele maand mei die symbolisch van start gaat met de dag van de arbeid en daarna nog een extra impuls krijgt door de heropening van de terrassen. Ook voor de horeca zijn we trouwens volop in de weer om een speciale actie op poten te zetten om hen een hart onder de riem te steken!", vertelt MAKker Wouter Oers. "We zullen gedurende deze maand elke zaterdagnacht (corona-proof) zelf in de bakkerij in de potten gaan roeren, zoals we dat als brouwers gewend zijn, om samen met Rudy en Dominic het MAK-brood te bakken. Vervolgens ligt het brood elke zondag klaar in de schappen van de bakkerij om gekocht te worden."

www.MAKBrewery.be