MAK Brewery lanceert hun 2de bier MAKnifique

vrijdag 10 juli 2020 —

De aankondiging van hun nieuwe look is amper verteerd, of de vrienden van MAK Brewery brengen een nieuwe bekendmaking. Deze keer brengt het een nieuwe smaak met zich mee.

“Na het brouwen van een tripel, wouden we niet de traditionele route volgen. Vaak zien we dat na een blond bier meteen naar een bruin exemplaar gegrepen wordt, maar die trend lijkt ons verleden tijd.” vertelt Leander Meeuwis. De groeiende interesse naar speciaalbieren, met de nadruk op speciaal, bracht hen bij een unieke smaak van een Saison Bier. Het nieuwe bier verenigt complexe hoppen met frisse kruiden en een licht gemoute body. Het resultaat brengt een fris, floraal bier, met een toegankelijk alcoholpercentage van 5,7%. De zomerse toetsen vlierbloesem zorgen voor de nasmaak die helemaal doet verlangen naar pre-Corona-tijden.

Het uiterlijk van dit bier gaat meteen mee in de stroom van de aanpassingen die ze aan hun vorige tripel deden. Het bier wordt gekarakteriseerd door florale toetsen die in de mondhoeken blijven plakken en je als het ware doen grijnzen. Verder is het een fris bier, met een jonge toetsen in de nasmaak en een prachtige koperkleurige body. “Echt iets zomers, waarmee traditionele Saison bieren ook gekenmerkt worden. Het is fijn om de traditionele bierstijlen in onze bierfirma te implementeren en deze dan in een modern jasje te steken zonder de stijl te verloochen.

www.makbrewery.be