Krishan Maudgal aan het roer van Belgische Brouwers

vrijdag 5 februari 2021 —

De Raad van Bestuur van de Belgische Brouwers heeft eind januari de benoeming van Krishan Maudgal tot Directeur van de federatie bekendgemaakt. « Belgische Brouwers » is een van de oudste beroepsverenigingen ter wereld en groepeert bijna alle brouwerijen van het land. Met zo’n 20 jaar ervaring in de brouwerijsector zal Krishan zijn vaardigheden ten dienste stellen van de brouwers, die zwaar getroffen zijn door de coronapandemie en nochtans een cruciale rol spelen in de Belgische economie.

Na het behalen van een Master in economische wetenschappen, vervolgde Krishan Maudgal zijn opleiding met het International Executive MBA programma van de Louvain School of Management. Tijdens zijn twintig jaar lange carrière, heeft Krishan verschillende managementfuncties bekleed bij Alken Maes en de brouwerij van Affligem. Als rasechte ondernemer werkt hij sinds 2011 ook als consultant voor de brouwerijsector. Hij is bovendien verantwoordelijk voor het Beer Experience project in de Brusselse Beurs in samenwerking met Belgische Brouwers.

« De brouwerijsector loopt als een rode draad doorheen mijn carrière, of het nu op Belgisch of internationaal niveau is. Bier is voor mij méér dan een beroep, het is een passie. Het is dan ook met veel enthousiasme dat ik deze nieuwe uitdaging aan het hoofd van Belgische Brouwers aanga, al ben ik me ook bewust van de vele uitdagingen die me te wachten staan. Mijn prioriteit voor de komende dagen en weken is om de banden met onze leden, onze stakeholders zoals de HoReCa-federaties en beleidsmakers aan te halen. Brouwers en cafés zijn de pijlers van ons erfgoed en van de Belgische biercultuur die zelfs door Unesco wordt erkend. Zij hebben te lijden onder de huidige crisis en hebben meer dan ooit nood aan perspectief. », verklaart Krishan Maudgal.

Jean-Louis Van de Perre, Voorzitter van de Belgische Brouwers : « De Belgische brouwers worden hard getroffen door de coronapandemie. Wij zijn er ons van bewust dat de toekomst van onze sector nieuwe vaardigheden en samenwerking tussen alle betrokken actoren zal vergen. Met twintig jaar ervaring in de sector kent Krishan de brouwerijsector in al haar diversiteit en heeft hij nauwe contacten met de horeca. Hij heeft alle kwaliteiten en de nodige ervaring om onze uitdagingen aan te gaan en onze belangen in het politieke en publieke debat zo goed mogelijk te behartigen. Wij zijn vastbesloten om hem hierin te steunen. In naam van de brouwerijsector wens ik hem dan ook veel succes met deze nieuwe missie. »

Krishan Maudgal heeft zijn nieuwe functie per 1 februari 2021 opgenomen en volgt Nathalie Poissonnier op die sinds september 2018 aan het roer van de federatie stond.

Jean-Louis Van de Perre voegt toe : « Wij willen Nathalie hartelijk bedanken voor haar betrokkenheid als directrice, een functie die ze met veel vastberadenheid meer dan twee jaar heeft uitgeoefend. Wij zijn haar dankbaar voor haar bijdragen aan Belgische Brouwers. »

Belgian Brewers