FEBED FORUM 2021: Drankenhandelaars bespreken actuele uitdagingen

vrijdag 8 oktober 2021 —

De Belgische drankenhandelaars, die het zwaar te verduren gehad hebben tijdens de Corona crisis, kwamen op 4 oktober samen om de actuele uitdagingen te bespreken.  Inspirerende sprekers reikten op basis van hun ervaring ideeën aan om de sector voor te bereiden op de toekomst en de huidige problemen zo snel als mogelijk achter zich te laten.  Het FEBED Forum 2021 stond in het teken van ‘Duurzaamheid’. Niet alleen eco-initiatieven en inspanningen voor het milieu kwamen aan bod, maar ook het onderhouden van duurzame relaties met klanten en personeel.

De Belgische drankenhandelaars, die het zwaar te verduren gehad hebben tijdens de Corona crisis, komen vandaag samen om de actuele uitdagingen te bespreken.  Inspirerende sprekers zullen op basis van hun ervaring ideeën aanreiken om de sector voor te bereiden op de toekomst en de huidige problemen zo snel als mogelijk achter zich te laten.  Het FEBED Forum staat in het teken van ‘Duurzaamheid’. Niet alleen eco-initiatieven en inspanningen voor het milieu komen aan bod, maar ook het onderhouden van duurzame relaties met klanten en personeel.

Gedurende 10 maanden hebben de drankenhandelaars 100 % van hun omzet aan de horeca verloren, terwijl de vaste kosten gebleven zijn. Ook tussen de twee sluitingsperiodes van de horeca was de omzet gemiddeld 32 % lager dan gelijkaardige periodes in jaren zonder Corona crisis.  Door de langdurige periode van werkloosheid hebben een aantal werknemers de beslissing genomen om in andere sectoren aan de slag te gaan.

Uitdagingen genoeg om zich te beraden over de toekomst!

Peer Swinkels, CEO van Royal Swinkels Family Brewers,  deelt zijn ervaring over het omgaan met de milieu uitdagingen.  De wijze waarop de brouwerij de markten benadert die fel getroffen werden door de Corona crisis komt eveneens aan bod, alsook hoe je samen een duurzame relatie met je klanten en medewerkers versterkt. 

Om een oplossing te vinden voor het nijpend personeelsgebrek, worden ideeën aangereikt om personeel  om te scholen naar functies die niet ingevuld geraken en worden tips gegeven om personeel te motiveren in de organisatie te blijven.

De motorisatie van de toekomst en de alternatieve energie bronnen komen eveneens aan bod. Vandaag is het niet vanzelfsprekend de juiste energiebron te kiezen bij het vernieuwen van het  wagenpark. 

De drankenhandelaars staan voor heel wat uitdagingen en het is belangrijk dat ze over goede  informatie beschikken om de juiste beslissingen te nemen.

De editie 2021 van het FEBED Forum was georganiseerd in samenspraak met de voornaamste sponsor Royal Swinkels Family Brewers, die in België een ruim assortiment bieren aanbiedt, waaronder de merken Cornet, Palm, Estaminet en het Rodenbach assortiment.

37 andere sponsors (zie HIER) hebben ook bijgedragen tot het succes van het Forum