Duvel viert 150ste verjaardag met ‘duivelse’ allemansvriend 6,66%

vrijdag 5 februari 2021 —

Bierbrouwer Duvel Moortgat blaast dit jaar 150 kaarsjes uit. En dat wordt gevierd met een nieuwe variant van zijn iconische bier. Die krijgt een lager, maar 'duvels' alcoholpercentage van 6,66%.

Honderdvijftig jaar geleden stichtte Jan-Léonard Moortgat zijn brouwerij. De vierde generatie van het familiebedrijf viert dat met een variant van haar Duvel. Het nieuwe bier heeft iets duivels, want met een alcoholvolume van 6,66% neemt dit bier het getal van Satan, 666, op in zijn identiteit.

Dat is een grapje van de brouwers natuurlijk, want voor hen verwijst het cijfer naar de zes verschillende hopsoorten die ze gebruikten om het bier te brouwen. Het nieuwe bier gebruikt Saaz-Saaz en Styrian Golding, de hopsoorten waarmee de klassieke Duvel is gebrouwen. Maar de jongste telg wordt uitgebalanceerd door een mengeling van nog vier andere, niet bekend gemaakte hopsoorten. Reken de eigen Duvelgist als basis en drie moutsoorten om het zaakje te verfijnen en je krijgt een biertje van 6,66% alcohol, een slok lichter dan Duvel zelf (8,5%).”

Duvel-Moortgat zet zijn feestjaar vandaag in met de introductie van Duvel 6,66 in drankenhallen, en Stadsbrouwerij De Koninck. De brouwer wil zijn nieuwe bier tegen 1 april in alle cafés hebben, zowel op tap als in flesjes.

“Dit jubileum wordt allicht in het najaar gevierd, zowel met medewerkers, personeel als klanten. Het is de bedoeling dat feestbier 6,66 een blijver wordt”, zegt de jarige.

Duvel 6,66% is een toegankelijk bier met typische Duvel punch. Hemels zacht van smaak, licht aromatisch en verfrissend fruitig door het gebruik van 6 verfijnde hopsoorten. Het zonnig, warmgeel design van de flesjes doet het al vermoeden. Deze Duvel is zacht, expressief en heerlijk doordrinkbaar. Voor Duvel 6,66% worden maar liefst zes verschillende hopsoorten gebruikt: de nobele en exclusieve hopsoorten Saaz en Styrian Golding liggen net als bij de klassieke Duvel aan de basis en worden, onder meer door dry-hopping, gebalanceerd met vier vakkundig geselecteerde hopvariëteiten.

www.duvel.com