Duvel met Jamaican vibes

vrijdag 29 oktober 2021 —

Leuk nieuws uit de kelders van brouwerij Duvel Moortgat, want de zesde batch Duvel Barrel Aged is klaar. Na het Duvel Barrel Aged succes van vorig jaar lanceert de brouwer een Barrel aged gerijpt op Jamaican Rumvaten. Het werd een uniek degustatiebier (11% ALC) dat gebrouwen werd met respect voor de authentieke smaak van Duvel, maar met een verrassende Jamaican twist en zoete, krachtige rumtoetsen van vanille, gedroogd fruit en eik. Een absolute primeur.

In 2017 zag de eerste Duvel Barrel Aged het levenslicht. Een uniek degustatiebier gerijpt op houten whiskyvaten, afkomstig van gerenommeerde Amerikaanse bourbon distilleries. Vier jaar en vijf succesvolle edities Duvel Barrel Aged later, wilden de Duvelbrouwers het ietwat anders aanpakken. Geen bourbonvaten deze keer, wél rumvaten net als vorig jaar. Waar Duvelmeesterbrouwer Hedwig Neven in 2020 nog houten vaten van The West Indies Rum Distillery in Barbados in de Duvelkelders liet plaatsen, zocht hij ditmaal inspiratie in Jamaica.

Na maandenlang rijpen, kan je dit najaar een gezellig diner met vrienden en familie afsluiten met een glas Duvel Barrel Aged, The Jamaican Edition.

www.duvel.com