Conferentie over microbrouwerijen in Wiltz

donderdag 26 oktober 2017 —

Op 16 november wordt in het Kasteel van Wiltz (Groothertogdom Luxemburg) een conferentie over microbrouwerijen georganiseerd, op initiatief van de Dienst Toerisme van Wiltz, het Nationaal Brouwerijmuseum en de Gambrinus broederschap.

De microbrouwerij van Wiltz is middenin het Kasteel gevestigd en heeft als ambitie brouwerskunst, pedagogie en toerisme te combineren. Ze maakt deel uit van het Nationaal Brouwersmuseum en is waarschijnlijk één van de kleinste functionele brouwerijen ter wereld. Verschillende seminaries worden er georganiseerd, waar amateurbrouwers hun gepersonaliseerd bier kunnen bottelen en proeven.

Tijdens de conferentie, die in de late namiddag plaatsvindt, krijgt u meer te horen over het project, het brouwerslandschap in Groothertogdom en de provincie Luxemburg. Gastsprekers zijn Jean-Luc Bodeux, journalist en auteur van verschillende boeken over de plaatselijke brouwerijen, Fabien Claude, microbrouwer in het kader van de dienst Toerisme van Wiltz en Claude Lorang, voorzitter van de Gambrinus broederschap.

U zult ook de kans krijgen om de locatie te bezoeken. Het evenement wordt met een netwerkcocktail afgesloten.

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Alle praktische info vindt u HIER terug.