The Coca‑Cola Company onthult nieuw wereldwijd merkplatform voor Coca‑Cola

vrijdag 8 oktober 2021 —

Coca‑Cola onthult hun nieuwe wereldwijde merkfilosofie en nieuw merkplatform Real Magic, dat iedereen uitnodigt om de ware magie van de mensheid te vieren.

Het platform verfrist de alombekende belofte van het merk - mensen overal ter wereld in het dagelijks leven verbinden en inspireren - met een vernieuwde relevantie voor de wereld waarin we vandaag leven. De merkfilosofie achter het platform is gegroeid uit lessen van de afgelopen 18 maanden, met name dat we overal om ons heen magie kunnen vinden wanneer we samenkomen op onverwachte momenten die het alledaagse omtoveren tot iets buitengewoon. Het erkent ook de vele tegenstrijdigheden die de jongere generaties ervaren wanneer zij harmonie en menselijke connectie zoeken in een steeds meer virtuele en verdeelde wereld.

"Coca‑Cola is een merk dat uit tegenstrijdigheden bestaat: nederig maar iconisch, authentiek maar geheim, echt maar magisch," zegt Manolo Arroyo, Chief Marketing Officer voor The Coca‑Cola Company.  "De Real Magic-filosofie is geworteld in de overtuiging dat deze tegenstrijdigheden de wereld interessanter kunnen maken - een wereld van buitengewone mensen, onverwachte kansen en prachtige momenten. Tegelijkertijd omvat het de essentie van Coca‑Cola zelf: een echte smaak die onbeschrijflijk is, uniek, een vleugje echte magie."

Real Magic is het eerste nieuwe wereldwijde merkplatform voor Coca‑Cola sinds 2016 en wordt gelanceerd samen met een opgefriste visuele identiteit voor Coca‑Cola, evenals een nieuw perspectief op het Coca‑Cola-logo dat in alle Coca‑Cola marketinguitingen te zien zal zijn. Het "Hug"-logo werd geïnspireerd door de Coca‑Cola verpakkingen zelf, waarbij al sinds 1886 te zien is hoe het Coca‑Cola-handelsmerk ons product ‘omhelst’. Het symboliseert ook de omarming van de momenten van magie in de communicatie van Coca‑Cola.

Om het concept van Real Magic tot leven te brengen werkt Coca‑Cola samen met kunstenaars, fotografen en illustratoren die het “Hug”-logo omarmen. Door hun eigen verschillende en ongefilterde lenzen zullen zij momenten van alledaagse magie tot leven brengen op een manier die inclusief en collectief is, maar ook individueel en expressief. Designpartners zijn onder andere Wieden+Kennedy London, KnownUnknown en Kenyon Weston.

"Real Magic is niet zomaar een slogan of een eenmalige campagne. Het is een lange termijn merkfilosofie en overtuiging die de marketing en communicatie van het Coca‑Cola handelsmerk zal aansturen en leiden," zegt Arroyo.

Bron: www.coca-cola.be