Brut Nature, by Omer Vander Ghinste

vrijdag 29 oktober 2021 —

Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. De term Brut is oorspronkelijk afkomstig uit de Champagne-wereld en wordt gebruikt om droge champagnes aan te duiden. Brut Nature is een bier van hoge gisting, hergist op fles met een wilde gist. Deze wilde gist maakt Brut Nature ‘levendig’ en zorgt voor een aangenaam droog bier met een laag suikergehalte.

De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gist vereisen een brouwproces van minimum 3 maanden.

De komst van de 5de generatie Omer Vander Ghinste verrijkte de brouwerij met nieuwe ideeën en extra creativiteit. In 2020 presenteerden Omer Géry (Omer 5) samen met de meesterbrouwers van de brouwerij met veel trots een knap staaltje Belgisch vakmanschap: Brut Nature.

Bij het brouwen van Brut Nature gebruiken de brouwers maar liefst 5 hopsoorten, waarvan 2 tijdens de 'dry hopping'. Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter extra naar voor.

Brut Nature is een bier dat evolueert in de fles. Zeer jong bier wordt gekenmerkt door een boeket van verse hop, met een fruitige noot en een uitgesproken bitterheid in de smaak. Naarmate het bier ouder wordt komt het karakter van de wilde gist meer naar boven. Het gebruik van wilde gist (Brett) zorgt voor een aangenaam droog en “levendig” bier met een laag suikergehalte. Brut Nature kan je tot 5 jaar laten rijpen in de fles.

www.omer.be