Brouwerij St.Bernardus viert 75 jaar met de uitgave van een gloednieuw boek

vrijdag 30 april 2021 —

Dit boek toont je een unieke kijk achter de schermen van St.Bernardus: van de rijke geschiedenis over het brouwproces tot het recent vernieuwde bezoekerscentrum. Daarnaast krijg je verschillende nationale en internationale recepten en cocktails van diverse top- en sterrenchefs voorgeschoteld, waarbij de bieren van St.Bernardus telkens een hoofdrol spelen. Proef het verhaal van St.Bernardus!

192 pagina’s, 25 €.

Het boek is beschikbaar in de betere boek- en drankenhandel maar natuurlijk ook in de brouwerijwinkel en het webshop van de brouwerij.

St.Bernardus Wit

St.Bernardus Wit is nu ook beschikbaar in blik (verkrijgbaar bij de betere drankenhandel)! Voor het kleurrijke ontwerp klopte de brouwerij aan bij de Belgische illustrator Arno Kiss.

De Antwerpse illustrator Arno Kiss is het levende bewijs dat je wel degelijk meteen met een welluidende artiestennaam ter wereld kan komen. Hoewel hij geen gitaren speelt, noch zich dagelijks bij het ochtendgloren maquilleert als Gene Simmons & co, heeft hij toch al vaak zijn artistieke capaciteiten mogen uiten in de muziekscène. Zo mocht onder meer tourposters ontwerpen voor Metallica, Arctic Monkeys, Queens Of The Stone Age en vele anderen. Met het nieuwe artwork voor St.Bernardus Wit in blik wil hij vooral het contrast tussen de moderne brouwerij en de landelijke omgeving visualiseren.

St.Bernardus Wit is gekend om zijn prikkelende aroma’s van koriander en sinaasappel, met op de achtergrond een toets van pittige kruidnagel en fruitige citrus geuren. De energieke kruiden en de romigheid van de tarwe zorgen voor een meesterlijke evenwichtige smaaksensatie.

Lees meer HIER

Abt 12 Magnum 2021

Sinds 2012 produceert de brouwerij jaarlijks een beperkt aantal Magnum flessen van 1,5 liter. Abt 12 wordt dan afgevuld in een speciale donkerbruine St.Bernardus magnum fles met het logo van de brouwerij in reliëf, een 'Bière Belge' hals, een gepersonaliseerde kurk en een unieke muselet. Ze doen telkens beroep op een kunstenaar voor de uitwerking van het etiket. In het verleden sierden zo werken van o.a. Rik Vermeersch, Christian Silvain, Kamagurka, Pjeroo Robjee en André Van Schuylenbergh het etiket.

Voor de Magnum editie 2021 staat voor de eerste keer in de reeks een foto centraal als kunstwerk op het label. De onbedoeld laatste Panamarenko foto ‘Around The World in 80 Years’ is geïnspireerd op Jules Verne’s avonturenroman ‘Around The World in 80 Days’. De man achter die foto is Bart Ramakers, verhalende fotograaf, die zich voor het tafereel op zijn beurt heeft laten inspireren door de Italiaanse barokschilder Caravaggio.

Lees meer HIER.