Brouwerij Omer Vander Ghinste lanceert LeFort Sour Oaked

vrijdag 5 februari 2021 —

Brouwerij Omer Vander Ghinste lanceert LeFort Sour Oaked (9,0% Alc.): een sublieme blend van LeFort en lambiek. Een heerlijke combinatie van fruitig, donker bier van hoge gisting en licht-zurig bier van spontane gisting, 18 maanden gerijpt op eikenhouten vaten.

Brouwerij Omer Vander Ghinste is al 129 jaar bedreven in het brouwen en blenden van foederbier. Het was dan ook een logische stap om met deze jarenlange geperfectioneerde kennis en ervaring verder te experimenteren, met een heerlijke creatie als resultaat: LeFort Sour Oaked.

LeFort Sour Oaked is een blend van LeFort (bier van hoge gisting) en lambiek (bier van spontane gisting dat 18 maanden werd gerijpt op eikenhouten vaten). Het bier heeft een fruitig karamel karakter met een licht zure droge toets.

De naam LeFort doet vast een belletje rinkelen. Dit donkerbruin bier heeft een licht geroosterde toets, afkomstig van de donkere gerstemout. De gekende LeFort-smaak neemt de bovenhand en is de basis van deze zorgvuldig gebalanceerde blend. LeFort beschikt over de perfecte complementaire eigenschappen om te blenden met foederbier. Dit foederbier, ook wel ‘lambiek’ genoemd, onderging een spontane gisting door wilde gisten in de Bellegemse buitenlucht en rijpte rustig in eikenhouten foeders gedurende 18 maanden.

LeFort Sour Oaked heeft een fruitig karamel karakter met een licht zure droge toets. De geroosterde smaak, afkomstig van de donkere gerstemout, gaat hand in hand met de lichtzurige frisse smaak die eigen is aan het foederbier. De gekende LeFort-smaak neemt de bovenhand en is de basis van deze zorgvuldig gebalanceerde blend.

LeFort Sour Oaked is een Limited Edition bier dat in beperkte oplage afgevuld is in 75cl flessen. Er werden in totaal slechts 19.000 flessen gebrouwen.

Het bier is vanaf 27 januari beschikbaar bij de betere drankenhandel.

www.omervanderghinste.be