Bierhuis Oud Beersel wordt ankerpunt voor lambiektoerisme

donderdag 3 maart 2022 —

De provincie Vlaams-Brabant is een toeristische attractie rijker. Onder grote belangstelling heeft Gunther Coppens, gedeputeerde van provincie Vlaams-Brabant, het Bierhuis Oud Beersel officieel geopend. Het legendarische Bierhuis, bekend voor haar lekkere lambiekbieren en authentieke sfeer, werd in 1934 opgericht en kwam 20 jaar geleden tot sluiting. Door de recente investeringen zal Bierhuis Oud Beersel nu een belangrijke rol spelen in de uitbouw van het lambiektoerisme.

Begin 2022 werd in Bierhuis Oud Beersel voor het eerst terug een Oude Geuze geschonken. Johan “Wanne” Madalijns, voorzitter van de biervereniging De Lambikstoempers vzw, had de eer om de eerste fles te kraken. Sindsdien is er hard gewerkt om het Bierhuis volledig operationeel te krijgen.

Bierhuis Oud Beersel werd ingericht als een plek waar het heden en verleden samen komen. Het decor van het Bierhuis is een samenvloeien van de originele elementen van het Bierhuis en van vernieuwing. De rood-witte tegels op de gevel, de oude betegelde vloer, de houten lambrisering, de originele toog met porseleinen tap zijn stuk voor stuk originele elementen van het oorspronkelijke bierhuis. De vernieuwing merk je direct als je binnenwandelt, met de grote schermen die uitleg geven over de bieren, het moderne meubilair gemaakt van originele materialen van de brouwerij, de open keuken en 12-koppige tapinstallatie.

Je kan er genieten van een glas traditionele Oude Geuze en van innoverende infusie lambiekbieren van het vat. Maar wie denkt dat het daarbij blijft kent Gert Christiaens, eigenaar en zaakvoerder van Oud Beersel, nog niet. “We zijn geen café noch restaurant. Je kan hier een lekkere snack proeven of een warme schotel eten. Het is allemaal uniek eten, gemaakt met onze bieren. We hebben maar een paar warme schotels. Je kan hier niet à la carte eten zoals op restaurant, maar we geven je wel een hele beleving rond het bier. Bierhuis Oud Beersel is echt een uniek bierconcept van Oud Beersel”, zegt Gert.

Bierhuis Oud Beersel is op donderdag en vrijdag van 14u tot 22u, op zaterdag van 10u tot 22u en op zondag van 10u tot 18u.

www.oudbeersel.com