12de Dag van de Drankenhandelaar: 101 deelnemers!

vrijdag 19 november 2021 —

Na het succes van vorig jaren staat ‘De Dag van de Drankenhandelaar’ dit weekend opnieuw in het teken van het stimuleren van de verkoop van dranken in gewaarborgde verpakking.  De slogan van dit jaar: ‘Op onze toekomst – koop gewaarborgde verpakkingen’. 101 drankenwinkels, verspreid over gans België, nemen deel aan deze actie.  De Belgische drankenhandelaars willen hun steentje bijdragen aan de verbetering van het leefmilieu door de consumenten te wijzen op de voordelen van gewaarborgde verpakking.

Dranken in gewaarborgde verpakking is de meest energie efficiënte verpakking.  Na drie maal vullen heb je minder energie verbruikt dan met een eenmalige verpakking bij een transportafstand van 155 km tussen producent en consument.  De gewaarborgde verpakkingen beantwoorden volledig aan de basisprincipes van de circulaire economie.  Een product moet zo lang mogelijk in zijn oorspronkelijke vorm gebruikt worden, zonder te wijzigen en eventueel door meerdere gebruikers.  Een gewaarborgde glazen fles kan tot 50 maal opnieuw gevuld worden. In de praktijk wordt een gewaarborgde fles gemiddeld 30 maal opnieuw gevuld, rekening houdend met uitval en breuk.  Wil je bewust omgaan met het milieu, moet je niet twijfelen en is de aankoop van dranken in gewaarborgde verpakking de beste keuze.

De Belgische drankenhandelaars zijn kampioen in de verdeling van dranken in gewaarborgde verpakkingen.  Meer dan 80 % van de dranken die ze aan de horeca verkopen, zijn in gewaarborgde verpakkingen.  Hierin onderscheiden ze zich van andere distributiekanalen.

Om de gezinnen bewust te maken van deze meest milieu vriendelijke verpakking, werd de campagne ontwikkeld ‘Op onze toekomst – koop gewaarborgde verpakkingen’.  Dit is een verderzetting van de boodschap van vorig jaar.  Je ziet een blijde aarde die tevreden is met de flessen die steeds opnieuw gevuld worden nadat het gezin genoten heeft van een lekker drankje.

Ieder gezin kan op die manier bijdragen aan een beter leefmilieu! 

Dit evenement wordt georganiseerd met de steun van AB-Inbev, Alken-Maes, Duvel Moortgat, Lipton Ice Tea en Spadel.

De lijst van de deelnemende drankenhandelaars vind je op: https://tinyurl.com/FEBED2021