Ook beste alcoholvrij bier ter wereld is Belgisch!

vrijdag 21 september 2018 —

België brouwt de beste bieren ter wereld, dat weet iedere Belg. Maar nu is ook het beste alcoholvrij bier ter wereld Belgisch. Maes 0.0% van Alken-Maes behaalde namelijk de gouden medaille in de categorie Light Lager op de World Beer Awards 2018. Maes 0.0% mag zich daardoor het beste alcoholvrij bier ter wereld noemen.

Jan Bosselaers, Marketing Director: “De World Beer Awards behoren tot de belangrijkste internationale prijzen voor bier. We zijn dus bijzonder trots op deze erkenning voor Maes 0.0%. Uit smaaktesten bleek al dat consumenten onze alcoholvrije pils sterk waarderen. Eerder dit jaar werden we verkozen tot Product van het Jaar, deze onderscheiding bevestigt nogmaals dat onze Maes 0.0% echt het beste alcoholvrije pintje ter wereld is.”

De World Beer Awards 2018 waren voor Alken-Maes bijzonder succesvol: de brouwers verzamelden niet minder dan zes onderscheidingen. Naast goud voor Maes 0.0% behaalden ook Brugs in de categorie Belgian-style Witbier en Cristal in de categorie Czech-style Pilsener voor Belgische bieren de hoogste onderscheiding. Naast deze 3 gouden medailles behaalde Alken-Maes bij de awards voor Belgische bieren zilver voor Maes in de categorie Classic Pilsener en voor Hapkin in de categorie Belgian-style strong. Affligem Dubbel behaalde brons in de categorie Belgian-style double.

“Deze prijzen zijn opnieuw het bewijs dat onze sterke focus op kwaliteit zijn vruchten afwerpt,” aldus brouwer Ellen Mertens. “Alken-Maes heeft een brede waaier aan bieren. We brouwen bier voor elke smaak en we leggen daarbij de lat altijd hoog. Dat we 6 medailles winnen op de World Beer Awards, is dan ook een mooie erkenning voor onze voortdurende inspanningen om de beste bieren te brouwen.”