Herkenrode ontketent spektakel in het glas

vrijdag 22 december 2017 —

Brouwerij Cornelissen lanceert deze maand twee nieuwe Herkenrodebieren: de Herkenrode Cister Blond en de Herkenrode Vesper Tripel. Net zoals de Herkenrode Noctis Bruin zijn het gracieuze abdijbieren, met een verfijnde smaak, een pittige ondertoon en een vleugje van de kruidentuin op Herkenrode.

  • De eerste nieuwkomer is de Herkenrode Cister Blond (6,5% vol.). Het verfijnde abdijbier hergist op fles en is zowel op fles als op vat te verkrijgen. De naam Cister verwijst naar de Cisterciënzer kloosterorde, waar de Abdij van Herkenrode in 1217 als eerste vrouwenabdij van de Nederlanden zich bij aansloot. Luxe sterk blond bier
  • De tweede nieuwkomer is de Herkenrode Vesper Tripel (9,0% vol.). Een luxe-speciaalbier dat gekenmerkt wordt door zijn volle smaak en zijn diepgouden kleur. Engelse hop geeft aan dit sterk abdijbier een zeer specifiek aroma. De naam Vesper alludeert naar het avondgebed, dat net voor zonsondergang plaatsvindt. “Voorlopig is deze Tripel enkel op fles verkrijgbaar. Weliswaar met luxueus glas, want zo’n gracieus bier vraagt om gedronken te worden uit een bijzonder glas”, aldus Jef Cornelissen, CEO Brouwerij Cornelissen.
  • De derde telg in de Herkenrodefamilie is de Herkenrode Noctis Bruin (7,0% vol.). Dit bier, gebrouwen met Munichmout van zomergerst en gehopt met Engelse aromahop, behaalde niet alleen twee gouden medailles op de Monde Selection. In 2016 werd dit bruine abdijbier ook bekroond tot het beste Belgische donkere bier op de World Beer Awards en in 2017 sleepte het een bronzen medaille in de wacht op de AIBA Australian International Beer Awards. “Vanzelfsprekend is de receptuur doorheen de jaren ongewijzigd gebleven. We gaven dit internationaal bejubelde bier wel een andere naam: Noctis, Latijns voor nacht en een verwijzing naar de donkere kleur van het bier. De Noctis kan je op fles én op vat krijgen.

Daarmee heeft Herkenrode nu drie ambachtelijke Belgische erkende abdijbieren. En alle drie ontketenen ze spektakel in het glas”, besluit Jef Cornelissen.

www.brouwerijcornelissen.be