Brugge Tripel steunde de restauratie van de bidkapel van het Gruuthuse paleis te Brugge

vrijdag 21 juni 2019 —

Gerst, water, hop en gist zijn vandaag de dag dé basis ingrediënten voor bier, tot midden 1300 gebruikten brouwers nog geen hop als smaakmaker, maar het kruidenmengsel gruut.

In de Middeleeuwen waren brouwers in de Brugse regio verplicht gruut aan te kopen bij het stedelijk kruidenhuis van de ‘Heeren van Gruuthuse’. Het is dit kruidenmengsel dat Brugge Tripel nog steeds haar unieke smaak geeft. Met het gebruik van gruut als ingrediënt in Brugge Tripel houdt de brouwmeester een eeuwenoude brouwtraditie in ere.

Na jaren restauratie is het Gruuthuse in Brugge recent als museum heropend. Ter ondersteuning van de restauratie van de bidkapel - die het Gruuthuse met de Onze Lieve Vrouw kerk verbindt -  creëerde de brouwerij in 2016, de 'Brugge Tripel Prestige Limited Edition Lodewijk van Gruuthuse'. Met een deel van de opbrengsten van deze gelimiteerde oplage kon een substantieel deel van de restauratie van de karakteristieke bidkapel worden gerealiseerd. Het gruuthuse museum is meer dan ooit een bezoek waard, wie graag verder ondergedompeld wordt in de Brugse biergeschiedenis kan dan weer terecht in het Bruges Beer Experience.

www.palm.be/degoudenboom